Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză

Linkuri utile


Ghid migratia
 

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player

Centrul de Apel Products of Moldova Relansam Moldova Cod de etică profesională a personalului instituţiilor serviciului diplomatic E-services Registru Chamber
Mass Media din Moldova

Ştiri din Moldova

Întrevederea Viceprim-ministrului, Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, cu omologul său din Republica Bulgaria

Întrevederea Viceprim-ministrului, Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, cu omologul său din Republica Bulgaria

În contextul participării la Reuniunea Informala a Miniştrilor de Externe ai OSCE, care a avut loc la 11 iulie 2017, în orașul Mauerbach, Austria, Ministrul Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Viceprim-ministrul pentru reforma justiţiei, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria, Ekaterina Zaharieva.

În debutul întâlnirii, Ministrul Andrei Galbur a evidențiat faptul că în acest an a fost marcată aniversarea a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Bulgaria, ambele ţări împărtăşind în această perioadă o prietenie bazată pe respect reciproc.

Totodată, interlocutorii au trecut în revistă un șir de chestiuni de pe agenda dialogului politic bilateral, fiind exprimată deschiderea ambelor părţi pentru intensificarea schimbului de vizite la nivel înalt.

Un subiect aparte al discuţiilor l-a constituit avansarea procesului de integrare europeană a ţării noastre. Șeful diplomației moldovenești a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de către Bulgaria Republicii Moldova, în special prin mesajele şi acţiunile de susţinere în cadrul Uniunii Europene.

Au fost discutate, de asemenea, chestiuni ce ţin situaţia politică şi social-economică din cele două ţări, pregătirile pentru preluarea de către Bulgaria a preşedinţiei UE în 2018 şi perspectivele europene ale Republicii Moldova.