Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză

Linkuri utile


Ghid migratia
 

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player

Centrul de Apel Products of Moldova Relansam Moldova Cod de etică profesională a personalului instituţiilor serviciului diplomatic E-services Registru Chamber
Mass Media din Moldova

Ştiri din Moldova

Întrevederea secretarului general Anatol Vangheli cu omologul norvegian Wegger Strømmen

Întrevederea secretarului general Anatol Vangheli cu omologul norvegian Wegger Strømmen
Secretarul general Anatol Vangheli a întreprins, în perioada 10-11 februarie curent, o vizită de lucru la Oslo, Regatul Norvegiei, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu Wegger Strømmen, secretar general al ministerului norvegian al afacerilor externe. Acțiunea a avut drept scop realizarea agendei interministeriale şi s-a înscris în cadrul măsurilor dedicate aniversării a 25 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Regatul Norvegiei.

Discuțiile au fost axate pe subiecte ce ţin de relațiile bilaterale prin prisma dezvoltării dialogului politic, impulsionării relațiilor comercial-economice, cadrului juridic, situației din regiune, precum și susținerii reciproce în cadrul organismelor internaționale. De asemenea, au fost abordate subiecte ce țin de aspectele organizării, funcționarii, managementului și gestionării sistemice a ministerelor de externe.

Anatol Vangheli a apreciat bunele relații bilaterale şi a mulțumit pentru suportul constant oferit de Norvegia în promovarea reformelor de Republica Moldova în domeniul integrării europene și implementării diferitor proiecte pentru dezvoltarea ţării în diverse domenii de interes naţional.

Wegger Strømmen a reconfirmat suportul Norvegiei pentru parcursul european al ţării noastre, precum şi pentru dezvoltarea relațiilor ascendente bilaterale. În această ordine de idei, a fost menționată și vizita secretarului de stat al diplomaţiei norvegiene la Chișinău, preconizată pentru luna mai curent.

Agenda vizitei a inclus şi alte întrevederi cu funcționari ai ministerului norvegian de externe, axate pe efectuarea schimbului de experienţă în domeniile de gestionare şi funcţionare a ministerelor de externe ale ambelor țări.