Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză

Linkuri utile


Ghid migratia
 

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player

Centrul de Apel Products of Moldova Relansam Moldova Cod de etică profesională a personalului instituţiilor serviciului diplomatic E-services Registru Chamber
Mass Media din Moldova

Noutăţi ale Ambasadei

Deplasarea de lucru la Coimbra a Ambasadorului Dumitru Socolan

Pe data de 6 februarie curent Ambasadorul Dumitru Socolan a efectuat o deplasare de lucru la Coimbra, unde a avut întrevederi cu Preşedintele Camerei Municipale, Manuel Machado, şi Rectorul Universităţii din Coimbra, João Gabriel da Silva.

În cadrul întrevederii cu Preşedintele Camerei Municipale, au fost abordate subiecte legate de prezenţa concetăţenilor moldoveni în municipiu, integrarea lor în societatea portugheză, activităţile întreprinse de autorităţile portugheze în acest sens. Totodată, a fost efectuat un amplu schimb de opinii vizavi de posibilitatea de înfrăţire a municipiului Coimbra cu unul din municipiile din Republica Moldova.

La întrevederea cu Rectorul Universităţii din Coimbra au fost discutate aspecte legate de tinerii moldoveni care studiază în această prestigioasă instituţie de învăţământ și posibilităţile de a mări pe viitor numărul acestora, precum și chestiuni privind modalităţile de cooperare cu universităţile din Moldova.

Oraşul Coimbra are o bogată istorie milenară și este considerat drept unul din cele mai importante centre de ştiinţă şi inovaţie. Totodată, Universitatea din Coimbra este una din cele mai vechi universităţi din lume şi una din cele mai mari din Portugalia.